Dennisnet.org

Kabalebo Deel 1: Nature resort

by on Apr.19, 2009, under Suriname

suriname-kabaleboZoals jullie hebben kunnen lezen heeft Suriname in de eerste week al een onvergetelijk indruk op ons gemaakt. We wisten toen niet dat het mooiste nog moest komen. Voor de eerste 4 dagen van onze tweede week stond namelijk onze tweede  binnenlandse reis naar Nature Resort Kabalebo gepland. Kabalebo bevind zich het zuid-westen van Suriname,  270 Km van Paramaribo. Het, voor Surinaamse begrippen, luxe resort bevindt zich midden in het ongerept en onbewoond Amazone regenwoud. Het is niet te bereiken via de weg of via de rivier, maar enkel via de lucht.

Stipt om negen uur, zoals afgesproken, staat de taxi voor ons hotel om ons naar het vliegveld Zorg en Hoop te brengen. Hier vandaan vliegen we in ruim een uur naar de landingsbaan van Kabalebo welke letterlijk uit de jungle is vrijgemaakt. Tijdens de vlucht hebben we al door hoe afgeleggen het resort is en met de minuut stijgt de nieuwsgierigheid over waar we terecht komen. Maar wat we ook in gedachten hadden, niets kon ons voorbereiden op de schoonheid en de ongereptheid van de plek waar we tercht kwamen.

Normaal heb ik het niet zo op vliegveldhotels, maar onze lodge ligt pal aan de airstrip. Echter op deze landingsbaan komt en gaat hooguit 1 klein vliegtuigje per dag en de grasbaan vormt een natuurlijke en vredige strook groen waar we op uitkijken vanaf de hangmat voor onze kamer. Als we landen worden we samen met de 3 anders bezoekers gastvrij ontvangen door Jerry die ons naar onze kamer in het hoofdgebouw brengt. De kamer is eenvoudig, schoon, met lekkere bedden, een heerlijk warme douche en nog fijnere hangmatten op de overdekte veranda.  Ondanks dat we nog niet veel gezien hebben van de omgeving voelen we aan alles dat deze trip nu al bijzonder is en kunnen ons geluk nu al niet op.

Na een welkomsdrankje en een introductie worden we uitgenodigd voor onze eerste boottocht op de Kabalebo rivier. We varen in eerste instantie tegen de stroom in en laten ons met de sterke stroom mee terug voeren. Het is heerlijk weer en tijdens de tocht genieten we van de zon en de rust in dit waanzinnig mooie gebied. Onderweg zien we vele soorten vogels en een paar aapjes langs de kant van de rivier. Als we terugkomen bij de lodge staat er een heerlijk Surinaamse pindasoep klaar voor de lunch. ‘s Avonds staat er een heerlijk diner klaar waar we gezamelijk met Jerry en de 3 andere gasten van genieten. Na het eten is het gezellig nakletsen op de pier waar we heerlijk relaxen met een drankje bij het licht van een prachtige volle maan, voordat we moe maar zeer voldaan gaan slapen.

:, ,

2 Comments for this entry

 • Dulcy

  Beste Dennis, ik heb vol bewondering naar jullie vakantiefoto’s gekeken. wat een prachtige foto’s.

  Echter mijn vraag aan jullie is, of ik met toestemming van jullie foto’s mag publiceren in mijn magazine die in voorbereiding is.

  De magazine is voor mijn Surinaamse vrienden families en kennissen. Met een paar verhaaltjes uit het binnenland van Suriname.

  Graag hoor ik van jullie

  Groetjes

  Dulcy

 • Dennis Hoogenboom

  Hi Dulcy, geen probleem, mits in overleg en met vermelding van mijn naam/website. :)

Leave a Reply

Laatste reacties

Dennis Hoogenboom on Kabalebo Deel 1: Nature resort
26th Mar 13
Hi Dulcy, geen probleem, mits in overleg en met vermelding van mijn naam/website. :)
mathematische Suchmaschinenoptimierung on Olympic medals by population
24th Mar 13
You're in point of fact a excellent webmaster. The site loading velocity is amazing. It kind of feels that you're …
Aquarium Glaser:Поставки аквариумных рыб из Германии! on Olympic medals by population
18th Mar 13
I am no longer positive where you are getting your information, however great topic. I must spend a while finding …
Dulcy on Kabalebo Deel 1: Nature resort
28th Feb 13
Beste Dennis, ik heb vol bewondering naar jullie vakantiefoto's gekeken. wat een prachtige foto's. Echter mijn vraag aan jullie is, …
Berend on Fantasy Premier League
15th Feb 13
Leuke pagina
michel hadik on Qlikview gekoppeld aan Google Maps
4th Jun 12
Hai Dennis, Begrepen dat jij expert bent in qlikview. Kan je eens contact met mij opnemen ? gr michel
Vriendjes

Bezoek ook eens...

 • Tancha
 • Wilco

Qlik

Qlikview / Qlik Sense

Tips

Kijk ook eens hier...

 • GeekFM