Dennisnet.org

Kabalebo deel 3: Misty Mountain

by on Apr.19, 2009, under Suriname

suriname-kabalebo-misty-mountainMet de eerder genoemde 4 nieuwe gasten (een jong stel en 2 vriendinnen) gingen we de volgende dag onderweg voor onze tweede jungle wandeling. De tocht begint aan de overkant van de rivier waar we, nadat we er met de boot afgezet zijn, allemaal een tak krijgen welke we als wandel- en evenwichtstok kunnen gebruiken. Deze stok was zeker niet overbodig. Onderweg moeten we namelijk door “de Swampeen gedeelte moeras waar je je met behulp van de stok staande moest houden om niet languit in de modder terecht te komen. De warmte, de natte schoenen en hoge luchtvochtigheid maakte de wandeling al tot een physieke uitdaging maar daarnaast ging de wandeling ook nog eens naar de top van Misty mountain op 500 meter hoogte. Deze zware maar mooie wandeling van ruim negen kilometer is zeker een aanrader, niet alleen omdat het uitzicht over het regenwoud op de top van de berg ademdenemend is (of was dat de hoge luchtvochtigheid?) maar ook omdat de hele wandeling uitermate indrukwekkend is. 

Op de top genieten we van een lunch met onder andere heerlijke verse sinaasappelen welke de gids voor ons had mee gebracht, voordat we beginnen aan de terugreis. Omdat de groep, inclusief de gidsen, 2 keer zo groot was als gisteren zagen natuurlijk veel minder dieren, maar het was echt super gezellig en de wandeling en de uitdaging maakte het voor ons weer een onvergetelijke trip. Het gemis van dieren onderweg werd bij de oversteek van de rivier, terug naar de lodge, ruimschoots goed gemaakt toen de gids een groep doodshoofdaapjes in 1 van de bomen in de buurt van de boot ontdekt. Vanuit de boot kregen we alle tijd om deze prachtige beesten te bekijken en te fotograferen, wat een super einde van weer een mooie trip was.

Dit was alweer onze laatste volledige dag in dit prachtige stukjevan Suriname. Maar de volgende ochtend hebben we in nog ruimschoots de tijd om te relaxen of om te gaan kajakken op de rivier. Wij kiezen voor een wandeling langs de airstrip en om wat extra relax tijd in het zonnetje door te brengen, voordat we terug vliegen naarParamaribo.

:, ,

2 Comments for this entry

 • Rob

  Je bent al een week terug en nog komen er updates op je pagina ;-)

  Helemaal gaaf.. en ik vraag me af… is die Mooi-Mooi-Waterval diep genoeg voor een duikvakantie? Of is het daar onder water niet net zo mooi als boven water?

 • lies

  Hoi Dennis,

  Ik meld me!

  Hier een van de vriendinnen die mee ging naar de Misty Mountain; lies. Leuke site! Als je mij nog even mailt, dan heb ik je email adres weer….. en dan stuur ik je nog een paar foto’s, tenminste als je er al niet genoeg hebt!!

  Toedeloe, Lies

Leave a Reply

Laatste reacties

Dennis Hoogenboom on Kabalebo Deel 1: Nature resort
26th Mar 13
Hi Dulcy, geen probleem, mits in overleg en met vermelding van mijn naam/website. :)
mathematische Suchmaschinenoptimierung on Olympic medals by population
24th Mar 13
You're in point of fact a excellent webmaster. The site loading velocity is amazing. It kind of feels that you're …
Aquarium Glaser:Поставки аквариумных рыб из Германии! on Olympic medals by population
18th Mar 13
I am no longer positive where you are getting your information, however great topic. I must spend a while finding …
Dulcy on Kabalebo Deel 1: Nature resort
28th Feb 13
Beste Dennis, ik heb vol bewondering naar jullie vakantiefoto's gekeken. wat een prachtige foto's. Echter mijn vraag aan jullie is, …
Berend on Fantasy Premier League
15th Feb 13
Leuke pagina
michel hadik on Qlikview gekoppeld aan Google Maps
4th Jun 12
Hai Dennis, Begrepen dat jij expert bent in qlikview. Kan je eens contact met mij opnemen ? gr michel
Vriendjes

Bezoek ook eens...

 • Tancha
 • Wilco

Qlik

Qlikview / Qlik Sense

Tips

Kijk ook eens hier...

 • GeekFM