Dennisnet.org

Paramaribo

by on Apr.13, 2009, under Suriname

p1040299bTussen onze 2 binnenlandse reizen in, verblijven we 4 dagen in de hoofdstad van Suriname. Ondanks dat meer dan de helft van alle inwoners van Suriname in Paramaribo woont, voelt het aan als een dorp en niet als een hoofdstad. Maar wel een groot en erg levendig dorp. Met uitzondering van de zondag (wat hier echt een rustdag is) is er altijd verkeer en veel mensen op straat. Vooral het gedeelte bij de Centrale Markt en bij het centrale busstation is het een bonte drukte. Dit zijn trouwens niet de plaatsen waar je als toerist naar toe wilt. Wij zijn wel even in de Centrale markt wezen kijken en ondanks dat het zeker de moeite waard was om te zien zou ik het als toerist niet aanraden. Het is veiliger vertoeven in de vele Malls (overdekte winkelcentra) welke Paramaribo rijk is en in de gezellige drukte van de winkelstraten in het centrum van de stad.

Voor de donderdagavond hadden we een afspraak staan met Nadi en haar vriendin. Deze vriendelijke Surinamse dames hadden we het eerste weekend ontmoet en hadden ons uitgenodigd om een Surinaamse dansavond bij te wonen waar de lokale ouderen bevolking bij elkaar komt om iedere donderdagavond te dansen. Heerlijk om de mensen te zien genieten en swingen, en natuurlijk werden we zelf ook uitgenodigd om mee te dansen.

Hiermee komen we meteen bij een van de andere grote pluspunten van dit land, namelijk de Surinamers zelf. Bijna alle Surinamers die we spreken zijn stuk voor stuk schatten van mensen, aardig, behulpzaam, lief en trots op hun land en afkomst. Alleen al daarvoor is een reis naar Suriname de moeite waard.

Over lieve mensen gesproken; donderdag na het dansen hadden we afgesproken met Daryl en zijn vriendin Audrey. Baukje en Daryl zijn bevriend geraakt toen Baukje een onderhoudsklus had in het hotel in Amsterdam waar Daryl toendertijd werkte. Inmiddels is Daryl terugverhuisd naar Suriname waar hij geboren is. De vriendschap tussen Daryl en Baukje is de eerste aanzet geweest voor ons bezoek aan Suriname en het was erg leuk om hem en zijn vriendin Audrey te ontmoeten. De volgende dag hebben we weer afgesproken om te gaan eten en stappen. Daryl en Audrey nemen ons mee naar Blauwgrond, een wijk met veel Javaanse inwoners. Hier zijn diverse Warungs, dit zijn kleine eethuisjes waar je het gevoel hebt dat je bij de mensen thuis komt eten. Voor menig Surinamer zijn de gerechten van de Javanen, in aantal de derde bevolkingsgroep van Suriname, de lekkerste van het land. En Blauwgrond vormt al jaren het culinaire hart van Javaans Paramaribo. Na diverse heerlijke gerechten gegeten te hebben gaan we stappen donwtown bij de Sza Sza Szu, een moderne club waar een fantastische cover band speelt en waar we een super avond hebben.

Zondagmorgen staan we erg vroeg op om naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan waar iedere zondag een vogelzangwedstrijd wordt gehouden.  Tientallen kooitjes met kleine zangvogeltjes staan in een grote kring op het veld waar de zangkwaliteit van de vogeltjes beoordeeld wordt. Leuk om de vogeltjes te zien en te horen, en om te zien hoe serieus de mannen met deze wedstrijden bezig zijn. Hierna wandelen we terug naar het hotel om te ontbijten en er verder een relax-dag van te maken en ons klaar te maken voor ons volgende avontuur naar Kabalebo.

:,

1 Comment for this entry

  • leon

    hey guys
    goed om te lezen dat jullie weer veilig terug zijn in nl ik zit nog anderhalve week in engeland en dan ben ik weer terug kom ik effe bakkie doen hoop dat jullie een geweldige tijd hebben gehad in suriname maar dat geloof ik wel als ik jullie verhalen lees tot snel
    gr leon

Leave a Reply

Laatste reacties

Dennis Hoogenboom on Kabalebo Deel 1: Nature resort
26th Mar 13
Hi Dulcy, geen probleem, mits in overleg en met vermelding van mijn naam/website. :)
mathematische Suchmaschinenoptimierung on Olympic medals by population
24th Mar 13
You're in point of fact a excellent webmaster. The site loading velocity is amazing. It kind of feels that you're …
Aquarium Glaser:Поставки аквариумных рыб из Германии! on Olympic medals by population
18th Mar 13
I am no longer positive where you are getting your information, however great topic. I must spend a while finding …
Dulcy on Kabalebo Deel 1: Nature resort
28th Feb 13
Beste Dennis, ik heb vol bewondering naar jullie vakantiefoto's gekeken. wat een prachtige foto's. Echter mijn vraag aan jullie is, …
Berend on Fantasy Premier League
15th Feb 13
Leuke pagina
michel hadik on Qlikview gekoppeld aan Google Maps
4th Jun 12
Hai Dennis, Begrepen dat jij expert bent in qlikview. Kan je eens contact met mij opnemen ? gr michel
Vriendjes

Bezoek ook eens...

  • Tancha
  • Wilco

Qlik

Qlikview / Qlik Sense

Tips

Kijk ook eens hier...

  • GeekFM