Dennisnet.org

Onze hele korte Moldavie avontuur…

by on Sep.04, 2010, under Reizen

vlag-van-moldavie

Het is alweer lang geleden dat ik iets op deze website met de wereld gedeeld heb maar nu is het weer even tijd.

Na een waanzinnige paar dagen in Praag zijn we op doortocht door Oost Europa met als doel Odesa in Oekraine hiervoor hadden we een mooie route door Tjechie, Slovakije, Hongarije, Roemenie en Moldavie gepland. 

Alles ging goed tot gisteren, dit was namelijk een super pech dag. Alles begon perfect; mooi weer, vroeg onderweg, alles ging goed totdat we tegen de middag bij de grens van Roemenie en Moldavie aankwamen. De douane Roemenie uit ging nog goed alleen toen we bij de douane van Moldavie kwamen mochten we het land niet in! Nou om precies te zijn, wij wel maar de auto niet. Het blijkt dat in een document moet hebben ter goedkeuring van het gebruik van iemand anders z’n auto. Dit omdat de auto niet op mijn naam staat maar op naam van de Lease maatschappij. Eerst dacht ik nog dat we te maken hadden met 1 van de beroemde Moldaavse omkooptrucks waar Lonley Planet ons al voor gewaarschuwd had, maar het bleek allemaal echt te zijn. We moesten dus terug. Jammer maar we gaan gewoon andere plannen maken voor de rest van de vakantie.

Dus weer door de douane Roemenie in en we zijn nog geen 20 minuten onderweg: Lekke Band!!! Gelukkig reden we net in een straat met vele gagares en bandenhandelaren en 1 van deze garages wist de juiste banden voor onze Cross te regelen (dit is een afwijkende maat) en voor ongeveer 90 euro kreeg ik 2 nieuwe achterbanden en werden mijn achterbanden naar voren geplaats, en mijn auto gewassen :) Ondertussen hebben we gewinkeld want we waren toch in de stad.

Ondertussen hadden we besloten om naar Boekarest door te rijden en daar te overnachten, en als we het daar leuk vinden om daar een paar nachten te blijven. De reis ging vlot, nog steeds mooi weer en na een tijdje zoeken vonden we een hotel in de stad.
Bij het uitpakken van onze spullen bleek dat er een fles in onze koffer open was gegaan, alle kleding nat, en nog erger; de laptop stuk!
Nee vrijdag de derde was voor ons geen geluksdag. Daarbij komt ook nog dat we Boekarest echt geen leuke stad vinden (maar misschien dat al het voorgaande onze  mening een beetje kleurt) . Ondanks dit alles gaan we met een goed gevoel slapen en hebben heel veel zin in de rest van de vakantie.

Vandaag een nieuwe dag, mooi weer, en een late check-out in dit hotel. We hebben dus ook besloten om het onbijt in het hotel over te slaan en lekker lang uit te slapen.

Omdat de laptop stuk is moet jullie nog even op de foto’s wachten maar die komen er zeker aan. Wij willen iedereen vanuit zonnig Boekarest een mooi weekend wensen Wij gaan vandaag een stukje verder naar het zuid-westen richting Transilvanie en willen in het stadje Brasov gaan overnachting.

:, , ,

6 Comments for this entry

 • Arjan

  Veel plezier gewenst en als je me vader tegen komt doe hem dan de groeten ;-)

 • truus

  Leuk jullie berichten te lezen.
  Jammer dat jullie zoveel pech hadden op een dag.
  Maar goed zulke dingen gebeuren en gelukkig blijft dat niet te lang hangen bij jullie.Maak er nog een paar leuke dagen en geniet er nog even van .
  Veel groeten van ons Truus en Niek.

 • Pa

  Wie verre reizen maakt kan veel verhalen zegt een heel oud spreekwoord. Dat is hierbij wel van toepassing.
  Een recentere uitspraak “Wat er ook gebeurt Bassie, Altijd blijven lachen

 • Ester

  Hoi Dennis en Baukje
  Dennis hartelijk gefeliciteerd met je 39e verjaardag. Maak er samen een leuke dag van en wij nemen er een borrel op (vanavond pas hoor)
  Groeten Arjan Ester Kevin en Mark

 • truus

  Hoi Dennis

  Gefeliciteerd met je verjaardag. We vieren het als je weer thuis bent. Hopelijk is het bij jullie beter weer,het regent hier behoorlijk. Verder alles goed Tot gauw. Pa en Ma

 • Marko Slotsman

  Prachtig land dat Roemenië! Het is een paradijs voor iedereen die een goedkope vakantie wil. Vergeleken met London bijv. is het een uiterst goedkoop land. Ik kan de stad Craiova aanraden. Een stad met een rijke geweldige historie!

Leave a Reply

Laatste reacties

Dennis Hoogenboom on Kabalebo Deel 1: Nature resort
26th Mar 13
Hi Dulcy, geen probleem, mits in overleg en met vermelding van mijn naam/website. :)
mathematische Suchmaschinenoptimierung on Olympic medals by population
24th Mar 13
You're in point of fact a excellent webmaster. The site loading velocity is amazing. It kind of feels that you're …
Aquarium Glaser:Поставки аквариумных рыб из Германии! on Olympic medals by population
18th Mar 13
I am no longer positive where you are getting your information, however great topic. I must spend a while finding …
Dulcy on Kabalebo Deel 1: Nature resort
28th Feb 13
Beste Dennis, ik heb vol bewondering naar jullie vakantiefoto's gekeken. wat een prachtige foto's. Echter mijn vraag aan jullie is, …
Berend on Fantasy Premier League
15th Feb 13
Leuke pagina
michel hadik on Qlikview gekoppeld aan Google Maps
4th Jun 12
Hai Dennis, Begrepen dat jij expert bent in qlikview. Kan je eens contact met mij opnemen ? gr michel
Vriendjes

Bezoek ook eens...

 • Tancha
 • Wilco

Qlik

Qlikview / Qlik Sense

Tips

Kijk ook eens hier...

 • GeekFM